De wijnproeverij

Holland Club El Teide

Holland Club El Teide

Jaarlijks organieert Holland Club El Teide een wijnproeverij. Dankzij onze contacten die één van ons als lid van het genootschap Cofradia de Viños Canarias heeft, kunnen wij  de bodega Altos de Tr3vejos  bezoeken. Deze bodega is ondergebracht in het oude familiehuis van Enrique Alfonso Garcia, in het centrum van San Miguel.  Dit huis dateert uit 1800. De bodega was gericht op privégebruik van de wijn door de omwonenden en deze kwamen met flessen, glazen karaffen en mandflessen langs om de wijn voor dagelijks gebruik te halen. Pas in 2012 is Enrique zich, afgestudeerd  farmaceut, serieus gaan inzetten om klasse wijnen te maken. Hij investeerde in een volledig nieuwe  installatie en blijkt internationaal erg succesvol te zijn.

Het eerste glas

Wij beginnen onze wijnproeverij met een bezoek aan de Finca van deze bodega die gelegen is in de nabijheid van Villaflor, een half uurtje met de bus van ons vertrekpunt. Het eerste glas laat daar niet op zich wachten! Wij worden ontvangen door Enrique met een vorstelijk glas Altos de Tr3vejos Brut Nature Rosado, de nieuwste mousserende creatie van Enrique en zijn team.. Hij zal ons uitleg geven over de oude en recent aangeplante wijnstokken. Ook de invloed van het klimaat op deze, één van de hoogst gelegen finca’s van Spanje, komt aan bod.

Holland Club El Teide

Topwijn

Vervolgens dalen wij via een pittoresk weggetje af naar de bodega in  San Miguel waar wij verder gaan met een glas Altos de Tr3vejos Brut Nature, de witte mousserende wijn van deze bodega. Vervolgens worden twee witte en twee rode topwijnen van Altos de Tr3vejos aan jullie, inmiddels door de jaren heen hoog ontwikkelde wijnproefcapaciteit, bloot gesteld. Na deze interessante proeverij gaan wij naar ons welbekende restaurant Casa Fito in Chimiche. Daar beginnen wij met het inlossen van een andere suggestie. Één wijn van het vasteland uit het laagste prijssegment van een supermarket en één topwijn van het vasteland. 

Hierna volgt de late lunch. De vermaarde Chef-kok/eigenaar Filiberto Sacramento, kortweg Fito, bereidt voor ons zijn in de Guide Michelin met een Bib Gourmand bekroonde Menú Degustación dat bestaat uit zes verfijnde gerechtjes. De voor de bediening verantwoordelijke gerente, Roberto, gaat hierbij witte en rode wijn van de Bodega Altos de Tr3svejos, De Bambú blanco seco en de Bambú tinto schenken.