Haringdag 2017

Haringdag

Traditiegetrouw wordt het clubseizoen van Holland Club El Teide jaarlijks in oktober geopend met de zogenaamde ´Haringdag´ in Club Miramar in Los Realejos van start gegaan. 

Hoe belangrijk een club als deze is voor met name de Nederlanders en Nederlandstaligen die hier permanent of een groot deel van het jaar wonen, werd op deze haringdag wel duidelijk. Het eiland is geweldig mooi, de lokale bevolking is uiterst vriendelijk, de zon schijnt nagenoeg altijd en het eten is geweldig… maar we missen af en toe ´een stukje Holland´ hier! 

Met zo’n 120 aanwezige leden en gasten, konden we weer eens even ´ouderwets´op zijn Hollands genieten. Janarie, erelid van de club, was verantwoordelijk voor de coördinatie van de Haringdag. De traditionele hutspot en de 120 gehaktballen zijn door hem bereid. Het was heerlijk! Bij de voorbereidingen is hij geassisteerd door een aantal vrijwilligers (waar onder bestuursleden en leden van de club). Want ga er maar eens aanstaan; hutspot bereiden voor 120 man. Daar moeten heel veel uien voor gesneden worden!

Holland club Tenerife

En dan de haring. Hoe krijg je het voor elkaar om 600 haringen op Tenerife te krijgen? Bijzonder toch! Dit werd dus mogelijk gemaakt door het echtpaar Parlevliet (clubleden) van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk, de lading is gratis meegestuurd met de zending voor Loro Parque. 

Het evenement vond plaats bij Club Miramar in Los Realejos, een schitterende locatie met vriendelijke bediening, die door ons lid Ria Brinkert versierd was met o.a. ballonnen in onze rood-wit-blauw kleuren. De Haringdag werd opgeluisterd met muziek, verzorgd door Hans Bootsman.

Al met al weer een topdag!